31.07.2010

Jolly good jam!

Det har gått ned noen kurver med jordbær i sommer. Med eller uten fløte og sukker, vaniljekesam (nam!) eller som syltetøy på brødskiven. Sistnevnte er super enkelt å lage og gjør stor suksess på frokostbordet.

Til ca.to små glass:

1 kurv med friske jordbær
1 pose frosne bringebær (ca. 400 gram)
Agave syrup (fåes i helseskost)

Slik gjør du:

Del jordbærene i to og ha i en blender. La noen få biter være igjen og ha oppi til slutt slik at syltetøyet blir litt fyldigere.
Tin bringebærene og ha i blenderen.
Søt til med Agave syrup etter søtningsbehov.
Kjøres i blender til ønsket konsistens. Ikke lenge, da blir det bare grøt.

Voilá, et sunt, friskt og deilig syltetøy UTEN sukker

There has been a few baskets of strawberries that has been eaten this summer. With or without sugar and cream, vanilla yogurt or as jam. Making the jam is super easy and is always a huge success at the breakfast table.

For making app.two small jars:

1 basket of fresh strawberries
1 frozen bag of raspberries (app.400 grams)
Agave syrup (can be bought in a healthfood store)

Cut the strawberries in two and put the bits in a blender. Leave some out until the end and use the bits to make the jam chunkier.
Defrost the rasberries and put in the blender.
Sweeten with Agave syrup as much as you prefer.
Blend until the preferable consistence.

Voilá, a healthy, fresh and tasteful jam with NO sugar!

Photography: Trine Thorsen


1 kommentar: